Jászszentlászló Fórum

Jászszentlászló Község településen a KVE HACS 2016. május 25-én tartotta tervezői fórumát a település Faluházánál. A rendezvényen 8-an képviseltették magukat, közöttük voltak 5 fő őstermelő és 3 fő civil szervezet. A KVE HACS munkaszervezete ismertette a HFS-t. A fórum célja a helyi szereplők bevonása a HFS tervezésébe. A fórumon ismertetésre kerültek az Irányító Hatóság iránymutatásai, mely iránymutatások alapján kell a tervezést tovább folytatni. Az intézkedések is bemutatásra kerültek, részletesen a támogatható, tevékenységek és a jogosultak köre is.

A pontozási rendszer ismertetésre került intézkedésenként a közönség részére, mely alapján a KVE HACS HBB tagjai a majdan benyújtásra kerülő pályázatokat elbírálja és a nyertes pályázatokat kiválasztja. Az ismertetést követően kezdődött a kérdéses pontok megvitatása.

A Fórumon bemutatásra került a Standard eljárásrend jellege, hogy a pályázatok hogyan lesznek elbírálva (folyamatos benyújtás és szakaszos elbírálás).

A civil szervezetek a Helytörténeti gyűjtemény kialakítását szeretnék megvalósítani, a település központjában, ahol eszköz és építési beruházás is megvalósulna a homlokzat és a nyílászárók rendbetételével. A pontozást megismerve konstatálták, hogy az elképzelésük megvalósítását segíti a pontozás kialakítása.

Az őstermelők kérdezték, hogy a 3000 és 6000 STÉ határ hol helyezkedik el? A válasz, hogy erre az agrárkamarának a honlapján van egy táblázat, amit le lehet tölteni és speciálisan az adott tevékenységre vonatkozóan ezt ki lehet számolni.

 

MEGHÍVÓ Jászszentlászló Jászszentlászló jelenléti Jászszentlászló emlékeztető Fotó Jászszentlászló

Bugac

Csólyospálos

Gátér

Jászszentlászló

Kiskunfélegyháza

Kiskunmajsa

Kömpöc

Pálmonostora

Petőfiszállás

Szank

Tiszaalpár