Kiskunmajsa Fórum

Kiskunmajsa Város településen a KVE HACS 2016. május 26-én tartotta tervezői fórumát a település Művelődési Házában. A rendezvényen 14-en képviseltették magukat, közöttük 10 fő őstermelő és 1 fő civil szervezet 3 vállalkozó voltak jelen. A KVE HACS munkaszervezete ismertette a HFS-t. A fórum célja a helyi szereplők bevonása a HFS tervezésébe. A fórumon ismertetésre kerültek az Irányító Hatóság iránymutatásai, mely iránymutatások alapján kell a tervezést tovább folytatni. Az intézkedések is bemutatásra kerültek, részletesen a támogatható, tevékenységek és a jogosultak köre is.

A pontozási rendszer ismertetésre került intézkedésenként a közönség részére, mely alapján a KVE HACS HBB tagjai a majdan benyújtásra kerülő pályázatokat elbírálja és a nyertes pályázatokat kiválasztja. Az ismertetést követően kezdődött a kérdéses pontok megvitatása.

A Fórumon bemutatásra került a Standard eljárásrend jellege, hogy a pályázatok hogyan lesznek elbírálva (folyamatos benyújtás és szakaszos elbírálás).

A 7. intézkedéshez kapcsolódóan kérdésként merült fel, hogy a Hegyközség létre fog hozni egy non-profit vállalkozást, az indulhat-e a pályázaton. A válasz, hogy valószínűleg nem lehet. A kérdés felmerült, hogy egy jégkár megelőző technológiát szeretne a térség kialakítani,  arra milyen formán lenne lehetőség. A Válasz az, ha civil szervezet a 2. intézkedésben pályáz, vagy a VP kiírásai között szőlészetek fejlesztésére alkalmas kiírások próbálják meg, vagy esetleg önkormányzati fejlesztések között lehetne ilyet megvalósítani.

 

MEGHÍVÓ Kiskunmajsa Kiskunmajsa jelenléti ív Kiskunmajsa Fotó Kiskunmajsa emlékeztető

Bugac

Csólyospálos

Gátér

Jászszentlászló

Kiskunfélegyháza

Kiskunmajsa

Kömpöc

Pálmonostora

Petőfiszállás

Szank

Tiszaalpár