Gátér Fórum

Gátér Község településen a KVE HACS 2016. május 24-én tartotta tervezői fórumát a település Faluházánál. A rendezvényen 11-en képviseltették magukat, közöttük voltak 1 fő őstermelő, 3 fő egyéni és társas vállalkozó és 5 fő civil szervezet és 2 közszféra képviselő volt. A KVE HACS munkaszervezete ismertette a HFS-t. A fórum célja a helyi szereplők bevonása a HFS tervezésébe. A fórumon ismertetésre kerültek az Irányító Hatóság iránymutatásai, mely iránymutatások alapján kell a tervezést tovább folytatni. Az intézkedések is bemutatásra kerültek, részletesen a támogatható, tevékenységek és a jogosultak köre is.

A pontozási rendszer ismertetésre került intézkedésenként a közönség részére, mely alapján a KVE HACS HBB tagjai a majdan benyújtásra kerülő pályázatokat elbírálja és a nyertes pályázatokat kiválasztja. Az ismertetést követően kezdődött a kérdéses pontok megvitatása.

A Fórumon bemutatásra került a Standard eljárásrend jellege, hogy a pályázatok hogyan lesznek elbírálva (folyamatos benyújtás és szakaszos elbírálás).

 

A civil szervezetek pontozási rendszerének ismeretében a civil szervezetek feltették a kérdést, hogy az hogy lehetséges, hogy a 18 éven aluliak tagok az egyesületben. A válasz, hogy lehet 18 éven aluli az egyesület tagja, csak korához mért tisztséget kell betöltenie. A civil szervezetek megértették a feltételt és úgy döntöttek, hogy elkezdik bővíteni a taglétszámukat.

A 4. intézkedésnél felmerült kérdés volt, hogy miért kell a hagyományőrző rendezvényeket és a minden évben megrendezésre kerülő rendezvényeket támogatni, mivel Gátéron új rendezvényeket szeretnének támogatni. Válasz, hogy nem kell, de az plusz pontot érdemel a már hagyományos rendezvény és így a nagyszámú új rendezvény megjelenésével szemben a jó minőségű rendezvényeket kívánjuk támogatni, ha ez elfogadható. A szándékot elfogadták. Az új elemeket a régi rendezvényekbe építsék be.

Kovács József egyéni vállalkozó bemutatta tevékenységét, az utánfutó gyártást, melyhez kapcsolódó kérdés az volt, hogy azt lehet-e támogatni.  A válasz igen. Kérdés, hogy liszensz vásárlást lehet-e támogatni? A Válasz nem.

A foglalkoztatáshoz kapcsolódó kérdés volt, ha valaki nem főállású őstermelő és a támogatás után főállású őstermelővé válik az megfelel-e a + 1 fő foglalkoztatotti vállalás teljesítésének?

A válassz, hogy a kérdés könyvelői, utánajárást kíván, ennek mindenki saját felelősségére kérdezzen rá könyvelőnél, de a fölvetés jó, és valószínűleg lehet.

 

További kérdés nem merült fel.

 

MEGHÍVÓ Gátér Gátér jelenléti Gátér fotodokumentáció Gátér Emlékeztető

Bugac

Csólyospálos

Gátér

Jászszentlászló

Kiskunfélegyháza

Kiskunmajsa

Kömpöc

Pálmonostora

Petőfiszállás

Szank

Tiszaalpár