Kömpöc Fórum

Kömpöc Község településen a KVE HACS 2016. május 25-én tartotta tervezői fórumát a település Polgármesteri Hivatalban. A rendezvényen 9-en képviseltették magukat, közöttük voltak 6 fő őstermelő és 1 fő civil szervezet 1 vállalkozó és 1 a közszféra képviselője. A KVE HACS munkaszervezete ismertette a HFS-t. A fórum célja a helyi szereplők bevonása a HFS tervezésébe. A fórumon ismertetésre kerültek az Irányító Hatóság iránymutatásai, mely iránymutatások alapján kell a tervezést tovább folytatni. Az intézkedések is bemutatásra kerültek, részletesen a támogatható, tevékenységek és a jogosultak köre is.

A pontozási rendszer ismertetésre került intézkedésenként a közönség részére, mely alapján a KVE HACS HBB tagjai a majdan benyújtásra kerülő pályázatokat elbírálja és a nyertes pályázatokat kiválasztja. Az ismertetést követően kezdődött a kérdéses pontok megvitatása.

A Fórumon bemutatásra került a Standard eljárásrend jellege, hogy a pályázatok hogyan lesznek elbírálva (folyamatos benyújtás és szakaszos elbírálás).

A Hubertus Vadásztársaság képviselője elmondta, hogy a vadászati törvény változásának következtében a vadásztársaságoknak alkalmazottat kell felvenni, vadőröket kell alkalmazniuk. Emiatt a kötelezettség miatt a 6. intézkedésen el tud úgy indulni a vadásztársaság, hogy 2017. márciusától fel vesz egy alkalmazottat. Így a vadásztársaság be fogja tudni vállalni a + 1 fő alkalmazottat. A tevékenység megfelelő a társaságnak.

A jelenlevő őstermelők nagyobb méretben gazdálkodnak, mint a LEADER 7. intézkedésében meghatározott támogatható gazdasági méretek. Viszont valóban vannak a környezetükben olyan őstermelők és mezőgazdasági vállalkozók, akik megfelelnek a támogatási lehatárolásnak.

A Fórumon megjelent vállalkozó a 7. intézkedést megismerve és átbeszélve megfelelőnek találta a kiírást arra, hogy a támogatáson el tudjon indulni, és amennyiben ilyen formában maradna a támogatások feltétele, vállalna is egy pályázatot.  További kérdés nem merült fel.

Kiskunfélegyháza, 2016. május 25.

MEGHÍVÓ Kömpöc Kömpöc jelenléti Kömpöc emlékeztető fotó Kömpöc

Bugac

Csólyospálos

Gátér

Jászszentlászló

Kiskunfélegyháza

Kiskunmajsa

Kömpöc

Pálmonostora

Petőfiszállás

Szank

Tiszaalpár