Petőfiszállás Fórum

Petőfiszállás Község településen a KVE HACS 2016. június 1-én tartotta tervezői fórumát a település Művelődési Házában. A rendezvényen 12-en képviseltették magukat, közöttük 5 fő őstermelő, 4 vállalkozó és 3 magánszemély voltak jelen. A KVE HACS munkaszervezete ismertette a HFS-t. A fórum célja a helyi szereplők bevonása a HFS tervezésébe. A fórumon ismertetésre kerültek az Irányító Hatóság iránymutatásai, mely iránymutatások alapján kell a tervezést tovább folytatni. Az intézkedések is bemutatásra kerültek, részletesen a támogatható, tevékenységek és a jogosultak köre is.

A pontozási rendszer ismertetésre került intézkedésenként a közönség részére, mely alapján a KVE HACS HBB tagjai a majdan benyújtásra kerülő pályázatokat elbírálja és a nyertes pályázatokat kiválasztja. Az ismertetést követően kezdődött a kérdéses pontok megvitatása.

A Fórumon bemutatásra került a Standard eljárásrend jellege, hogy a pályázatok hogyan lesznek elbírálva (folyamatos benyújtás és szakaszos elbírálás).

Az 1. intézkedéshez kacsolódóan kérdésként merült fel, hogy vállalkozó orvosok és önkormányzatok is pályázhatnak, és ennek ismeretében lesz-e ilyen lehetőség Fülöpjakabon. A munkaszervezet válaszol azt adta, hogy Fülöpjakab másik LEADER HACS-hoz tartozó település, így az ő stratégiájuktól függ az, hogy ilyenre lesz-e lehetőség. Azonban a vállalkozó orvosok is mikrovállalkozásnak minősülnek, így valószínűleg a mikroválllakozások fejlesztésére tudnak pályázatot benyújtani.

Az 5. intézkedéssel kapcsolatban kérdésként merült fel, hogy ha vállalkozó kíván ilyet megvalósítani az megvalósíthatja-e székhelyén?  A válasz igen.

Kérdésként merült fel, hogy a pályázatokat mikor lehet benyújtani, mikor fogják elbírálni? Válaszul a munkaszervezet elmondta, hogy a felhívás valószínűleg az ősszel fog megjelenni, erre 3 hónapig lehet benyújtani a pályázatokat, melyet ezt követően fog elbírálni a munkaszervezet, ami körülbelül 3-4 hónap. Előreláthatólag támogatási szerződéseket egy év múlva fognak kapni a pályázók, a beruházást ezt követően lehet elkezdeni.

Kiskunfélegyháza, 2016. június 1.

 

Petőfiszállás – emlékeztető Petőfiszállás Fotó Dokumentáció Petőfiszállás jelenléti

Bugac

Csólyospálos

Gátér

Jászszentlászló

Kiskunfélegyháza

Kiskunmajsa

Kömpöc

Pálmonostora

Petőfiszállás

Szank

Tiszaalpár