Tiszaalpár Fórum

Helyszín: Tiszaalpár, Művelődési Ház

Időpont: 2016. május 27.

Résztvevők: jelenléti ív szerint

 

Tiszaalpár Nagyközség településen a KVE HACS 2016. május 27-én tartotta tervezői fórumát a település Művelődési Házában. A rendezvényen 9-en képviseltették magukat, közöttük 5 fő őstermelő és 3 fő civil szervezet 1 vállalkozó voltak jelen. A KVE HACS munkaszervezete ismertette a HFS-t. A fórum célja a helyi szereplők bevonása a HFS tervezésébe. A fórumon ismertetésre kerültek az Irányító Hatóság iránymutatásai, mely iránymutatások alapján kell a tervezést tovább folytatni. Az intézkedések is bemutatásra kerültek, részletesen a támogatható, tevékenységek és a jogosultak köre is.

A pontozási rendszer ismertetésre került intézkedésenként a közönség részére, mely alapján a KVE HACS HBB tagjai a majdan benyújtásra kerülő pályázatokat elbírálja és a nyertes pályázatokat kiválasztja. Az ismertetést követően kezdődött a kérdéses pontok megvitatása.

A Fórumon bemutatásra került a Standard eljárásrend jellege, hogy a pályázatok hogyan lesznek elbírálva (folyamatos benyújtás és szakaszos elbírálás).

A 7. intézkedéshez kapcsolódóan kérdésként merült fel, hogy könyvelő iroda, jogi személyiségű társaság  a 7. intézkedésre nyújthat-e be pályázatot? A válasz igen, nyújthat be pályázatot, jogosult a kiírásra. A  6. intézkedéshez kapcsolódóan merült fel a kérdés, hogy a Vadásztársaság saját tevékenységére nyújthat-e be pályázatot. A Válasz igen, jogosult a kiírásra.

Őstermelők részéről kérdésként merült fel, hogy olyan őstermelő, aki nem éri el a 6000 STÉ méretet, az nyújthat-e be pályázatot lekvárkészítésre? A válasz igen, jogosult a kiíráson.

Egyéb kérdés nem merült fel.

 

Kiskunfélegyháza, 2016. május 27.

Tiszaalpár emlékeztető Tiszaalpár fotódokumentáció Tiszaalpár jelenléti ív

Bugac

Csólyospálos

Gátér

Jászszentlászló

Kiskunfélegyháza

Kiskunmajsa

Kömpöc

Pálmonostora

Petőfiszállás

Szank

Tiszaalpár